Ruumihädas vallavalitsusele pakutakse kabinette nii hotellis kui aidas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
VILJANDI, EESTI,10OKT2018
Hotell. EVE hotell.
ELMO RIIG/Sakala
VILJANDI, EESTI,10OKT2018 Hotell. EVE hotell. ELMO RIIG/Sakala Foto: Elmo Riig

Ehitusfirmadega Silindia ja Esro vallamaja ehitamiseks sõlmitud lepingu lõpetanud Viljandi valla ametnikele on eriolukorra ajal pakutud tööruume Grand Hotel Viljandisse ja pärimusmuusika aita.

«Hotellis pakutakse meile tervet korrust. Võime ise korruste vahel valida,» tutvustas vallavanem Alar Karu ametnikele kitsaks jäänud vallamajja tulnud pakkumisi. «Pärimusmuusika ait kutsub meid, et tulgu me või tunniks ajaks, hinnakiri on olemas.»

Enne talvel sõlmitud ehituslepingu tühistamist kerkis vallavolikogu liikmete seas küsimus, kuidas vallaametnikud uue majata hakkama saavad – kas leitakse lisaüüripinda või kannatatakse olukord välja hambad ristis. «Aus vastus on, et kannatatakse hambad ristis,» lausus Karu.

Tema sõnul läheb olukord veel eriti raskeks, kui Viljandi linn leiab uue rentniku endisele SEB pangahoonele, mille teisest korrusest osa on praegu vallavalitsuse käsutuses. «Teisalt on linnas tekkinud väga palju pakkumisi ja vajadusel oleks meil ruume võimalik valida.»

Vallavolikogu otsustas kolmapäeval, et tühistab enam kui kaks miljonit eurot maksva ehituslepingu osaühinguga Silindia ja aktsiaseltsiga Esro ning Viiratsis asuv kunagine sovhoosikontor, milles aastaid töötas Viiratsi vallavalitsus, jääb renoveerimata.

Vald oli hoone renoveerimiseks teinud juba 180 000 euro eest kulutusi ning ehitajale tuleb veel kulude katteks maksta 2400 eurot.

Praeguses vallamajas Viljandis Kauba tänaval ei jätku kõigile ametnikele ruumi. Lähiajal kavatsetakse küll ümber ehitada maja esimest korrust, nii et lisanduks üks kabinet, aga sellestki ei piisa. Nii on vallavalitsusel plaan panna mõned ametnikud vallamajas tööle vahetustega ning osal päevadel tuleks mõnel inimesel töötada kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles