Ööpäevaga leitud nakatunute hulk kasvas aprilli lõpu tasemele

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Viljandis on saanud koroonaviiruse tuvastamiseks proove anda kesklinnas turuplatsi parkla ajutises varjualuses. Viimasel ajal on olnud see suletud.
Viljandis on saanud koroonaviiruse tuvastamiseks proove anda kesklinnas turuplatsi parkla ajutises varjualuses. Viimasel ajal on olnud see suletud. Foto: Elmo Riig

Terviseamet andis laupäeva hommikul teada, et viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 650 kroonviiruse esmast proovi, millest 14 ehk 2,2 protsenti osutusid positiivseks.

Terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp ütles Sakalale, et viimati lisandus ühe ööpäevaga veel rohkem nakatunuid 30. aprillil, kui neid oli 23. Kõnealune protsent oli aga viimati veel kõrgem 25. aprillil, kui tehtud proovidest 2,8 protsenti osutus positiivseks.

Viimase ööpäevaga Viljandimaal nakatunuid juurde ei tulnud. Siin ei ole neid tuvastatud 23. aprillist.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus viimase üheksa positiivset proovitulemust Harjumaal (neist neli Tallinnas), kolm Pärnumaal ja kaks Läänemaal.

23. mai hommikul vajas Eestis kroonviiruse tõttu haiglaravi 37 inimest, neist üks oli juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 317 inimest, lõpetatud on 328 haigusjuhtumit.

Tervenenud on 1526 inimest. Neist 992 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 534 inimesel on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund. Kokku on kroonviirus Eestis nõudnud 64 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud üle 75 000 esmase proovi, nendest 1821 ehk 2,4 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Proovide täpset statistikat saab vaadata siit.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava viiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Kroonviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks peetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui kaks meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles