Laupäev tõotab tulla päikeseküllane

Sakala
Copy
Nädala lõpus rõõmustab meid päike.
Nädala lõpus rõõmustab meid päike. Foto: Hege - Lee Paiste

Riigi ilmateenistuse andmeil jagub laupäeval nii sooja päikest kui sõuab taevas pilverünki, aga vihma karta pole. Enne on jahe öö, kui õhutemperatuur võib laskuda nulli.

Tuul püsib laupäeva lõunani kõikjal nõrk, saartel ja läänerannikul muutub õhtupoolikul lõunakaare tuul pisut tugevamaks. Õhutemperatuur tõuseb sisemaal kuni 18 kraadini.

Ameerika ilmamudelil põhinev ilmaportaal Weather Online vahendas reede päeval kella viie ajal, et Viljandi kandis on laupäeva öösel sooja 3 kraadi, aga päevaks kerkib õhutemperatuur 18 kraadini. See portaal pakub Viljandi kohale täiesti selget taevast.

Venelaste Gismeteo on täiesti selge taeva ja öise õhutemperatuuri asjus sama meelt, aga päevaks lubab õhusooja mõni pügal vähem, 15 kraadi.

Norrakate veebileht Yr prognoosib laupäeva ööseks samuti kolme pügalat, aga päevaks kuni 16 kraadi. Ühtlasi arvavad norrakad, et õhtul tekivad taevasse pilved.

Pühapäeval võib ka sadada, kuid päevane õhusoe peaks samuti tõusma 16–18 kraadini. Meie ilmateenistuse teatel on vihmal suurem tõenäosus Lääne-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles