«Koolijazz=Jazzikool» tõi võistumängimise

, festivali korraldusjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

4.—6. jaanuarini kestnud festival «Koolijazz=Jazzikool» tõi Viljandisse ligi 80 noort džässihuvilist. Enim osalejaid oli sel aastal Pärnu muusikakoolist, kuid tuldud oli ka Kuressaarest, Räpinast, Alatskivilt, Tallinnast, Tartust ja Viljandist.

Õpitubasid juhendasid Kadri Voorand ja Maarja Soomre (laul), Erko Niit ja Mart Soo (kitarr), Peedu Kass (bass), Joel-Rasmus Remmel (klahvpillid), Reigo Ahven (rütmipillid), Jaak Lutsoja (segabänd) ja Teet Raik (big­bänd). Avaloengu pidas Tõnis Kahu ning õpitube andsid Mairo Marjamaa ja Siim Aimla.

Kaheksas festival tegi ajalugu: esimest korda sai teoks noorte pop-džässmuusikute võistumängimine pealkirjaga «Mängu ilu». Sellel osales üheksa ansamblit, duot või solisti Tartust, Tallinnast, Kuressaarest, Pärnust ja Viljandist.  

Žürii tööd juhtisid Reigo Ahven ja Kadri Voorand, lisaks hindasid noori Jaak Luts­oja, Mart Soo, Teet Raik, Siim Aimla ja Peedu Kass.

Mõõduka arutelu järel tunnistati parimaks Viljandi muusikakooli õpetaja Jan Viilebergi juhendatav seitsmenda klassi ansambel koosseisus Eleryn Tiit (laul, klahvpillid), Kristjan Luik (kitarr), Madis Kirsman (bass), Kalev Välk (trummid), Sten-Mark Laur (tromboon), Tiina Tubli (trompet) ja Tobias Tammearu (saksofon).

Esile tõsteti Eleryn Tiidu lauluoskust koos bändiga ja publikuga suhtlemist. Eripreemia pälvisid akordionist Madis Pilt Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ansamblist ja trummar Siim Arusaar (energiapreemia) Pärnu muusikakoolist. Samuti tõstis žürii esile Viljandi muusikakooli bassitriot koosseisus Arlet Tiigi, Tobias Tammearu ja Madis Kirsman (juhendaja Tanel Kadalipp).

Edukamad said festivali meened ning aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks preemia.
Festival lõppes 6. jaanuaril meeleoluka kontserdiga pärimusmuusika aidas, kus esinesid festivali õpitubade instrumendipõhised ansamblid koos juhendajatega. Järgmine festival on tuleval aastal 3.—5. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles