Päästeamet manitseb: tekkinud jää on veel habras

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu veekogudele tekkinud jää inimesi ei kanna ning sellele minna on eluohtlik.
Praegu veekogudele tekkinud jää inimesi ei kanna ning sellele minna on eluohtlik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vahelduvad sulailmad ei ole veekogusid piisavalt turvaliselt jäätanud, paksem jää tekib alles pärast mitmenädalast külma ilma. Praegu veekogudele tekkinud jää inimesi ei kanna ning sellele minna on eluohtlik.


Jääst läbi vajunud inimene upub ujumisoskusest hoolimata, sest külm vesi halvab tegevusvõime mõne minutiga.

Päästeamet palub, et lapsevanemad ei jätaks lapsi veekogude läheduses järelevalveta ja selgitaks neile jääle minemisega kaasnevaid riske.

Selle aasta esimestel päevadel on lapsed juba mitmel korral hapra jääga veekogudel ohtlikku situatsiooni sattunud, andis teada päästeameti pressiteenistus.

Kalameestel soovitab amet samuti reaalselt hinnata õrna jääga seotud ohte ning jätta veekogule minemata, kui jää ei ole turvalise paksusega. Jääle minnes tuleb kaasa võtta jäänaasklid, vile või helisignaal ja päästenöör. Tuleb arvestada ka seda, et jääkate, mis üht inimest kannab, võib suurema seltskonna puhul puruneda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles