Ööpäevaga lisandus kümme positiivset proovi

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viljandimaal on kinnitatud haigusjuhtumeid olnud 23. Viimase positiivse proovi andis viljandimaalane 23. aprillil.
Viljandimaal on kinnitatud haigusjuhtumeid olnud 23. Viimase positiivse proovi andis viljandimaalane 23. aprillil. Foto: Tairo Lutter

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 671 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 10 ehk 1,5 protsenti osutusid positiivseks. Viljandimaal ei ole nakatunuid tuvastatud 23. aprillist.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kaks nakatunut Harjumaal, kaks Pärnmaal, üks Saaremaal ja kolm Läänemaal. Kahe tulemuse puhul on maakond teadmata.

18. mai hommikul vajas Eestis kroonviiruse tõttu haiglaravi 43 inimest, neist neli oli juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 290 inimest ja lõpetatud 301 haigusjuhtumit. Tervenenud on 1443 inimest. Neist 938 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (65,0%) ning 505 inimesel (35,0%) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil. Viljandimaal on positiivse proovi andnud kokku 23 inimest.

Möödunud ööpäeva jooksul suri Kuressaare haiglas 79-aastane naine. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 64 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud üle 70 000 esmase proovi, nendest 1784 ehk 2,5 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Maailmas on koroonaviirusesse nakatunud enam kui 4,4 miljonit inimest, viiruse tõttu on surnud üle 300 000 inimese.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb haigust COVID-19 põhjustava kroonviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Kroonviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks arvatakse olukord, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles