Ööpäevaga lisandus neli nakatunut. Viljandimaal muutusi pole

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Hiina teadlane näitamas koroonaviiruse plastikmudelit.
Hiina teadlane näitamas koroonaviiruse plastikmudelit. Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 681 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest neli ehk 0,6 protsenti osutusid positiivseks. Viljandimaal taas ühtegi positiivset proovi ei olnud.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus üks nakatunu Harjumaal, üks Saaremaal, üks Tartumaal ja üks Läänemaal.

17. mai hommikul vajas Eestis kroonviiruse tõttu haiglaravi 43 inimest, neist neli oli juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 289 inimest ja lõpetatud 300 haigusjuhtumit.

Tervenenud on 1442 inimest. Neist 938 haigusjuhtum on lõpetatud (65,0%), 504 puhul (35,0%) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on kroonviirus Eestis nõudnud 63 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud rohkem kui 69 000 esmast proovi, nendest 1774 ehk 2,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Maailmas on kroonviirusesse nakatunud enam kui 4,4 miljonit inimest, viiruse tõttu on surnud üle 300 000 inimese.

Terviseamet tuletab meelde, et ka pärast eriolukorra lõppu tuleb nii COVID-19 kui teiste nakkushaiguste suhtes tähelepanelik olla: endiselt on tähtsad kätehügieen, sotsiaalne distantseerumine ja haigena koju jäämine. Lisaks haiguse levitamisele riskib haigena tööl, koolis või ka mujal liikuv haigestunu nakkushaigusest tingitud tüsistustega. Haigussümptomite ilmnedes tuleb püsida kodus ja helistada oma perearstile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles