Ööpäevaga lisandus kaheksa nakatunut. Viljandimaal pole haigestunuid juurde tulnud

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Viljandimaal pole nakatunuid lisandunud.
Viljandimaal pole nakatunuid lisandunud. Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 975 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest kaheksa ehk 0,8 protsenti osutusid positiivseks, teatab terviseamet pressiteates.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus neli positiivset proovitulemust Harjumaal ning kaks positiivset juhtu Tartu- ja Pärnumaale.

15. mai hommikul vajas Eestis kroonviiruse tõttu haiglaravi 42 inimest, neist viis oli juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 287 inimest, lõpetatud on 297 haigusjuhtumit. Viljandimaal diagnoositud nakatunute hulk püsib 23 juures.

Tervenenud on 1375 inimest. Neist 923 haigusjuhtum on lõpetatud (67,1%), 452 inimese puhul (32,9%) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Möödunud ööpäeva jooksul suri Saaremaal Kuressaare haiglas 88-aastane naine. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 63 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud üle 68 000 esmase proovi, nendest 1766 ehk 2,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Proovide täpset statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Maailmas on kroonviirusesse nakatunud enam kui 4,4 miljonit inimest, viiruse tõttu on surnud üle 300 000 inimese.

Terviseamet tuletab meelde, et ka pärast eriolukorra lõppu tuleb nii COVID-19 kui teiste nakkushaiguste suhtes tähelepanelik olla: oluline on nii kätehügieen, sotsiaalne distantseerumine kui haigena koju jäämine – lisaks haiguse levitamisele riskib haigena tööl, koolis või mujal liikuv inimene nakkushaigusest tingitud tüsistustega. Haigussümptomite ilmnemise korral tuleb püsida kodus ja helistada oma perearstile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles