Emadepäeval ootavad õied ostjat poe ees värskes õhus

Priscilla Õmblus
Copy
Maksimarketis tegutsev osaühingu Floreas Viljandi lillepood kolis nagu teisedki lillemüüjad letiga kaupluse ette. Fotol on müüjad Ketty Kask (vasakul) ja Tiina Viigand.
Maksimarketis tegutsev osaühingu Floreas Viljandi lillepood kolis nagu teisedki lillemüüjad letiga kaupluse ette. Fotol on müüjad Ketty Kask (vasakul) ja Tiina Viigand. Foto: Marko Saarm

Lillemüüjad on keerulist olukorda trotsides ja emadepäevaks valmistudes ostjatele mitu sammu vastu tulnud ja müügiletid poest välja toonud.

«See on oluline tähtpäev – üks suurima müügiga pühasid lillekauplustele,» tõdes Uku keskuses toimetava osaühingu Uku Lilled kaupluse juhataja Merle Ohak, kes on lilleleti emadepäevani Uku parklasse kolinud.

Tema sõnul valmistutakse selleks tähtpäevaks tavaliselt juba varakult, ent seekord tuli läheneda teisiti. «Kauba tarnimisega on keeruline. Kui eriolukord tuli, ei teadnud ju keegi, millal kaupluse lahti saaks teha. Seega tuli vaadata, mis laos leidub,» selgitas Ohak. Seetõttu pole ka lillevalik nii rikkalik kui muidu. «Pigem on meil potililled, aga kindlasti kevadisi lilli ka,» kirjeldas ta ning lisas, et emadepäeval tasub päevasangareid rõõmustada näiteks tulpide või amplitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles