Maanaiste talvine käsitöö käib telgedel

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kangaspuudel kudumine on Tarvastu käsitöökojas talvine põhitöö. Perenaise Riina Salmi (taga) pilgu all valmib Eerika Toomsalul (vasakul) looduslikes toonides kotiriie ja Margit Kalamehel (paremal) tellitud kaltsuvaip.
Kangaspuudel kudumine on Tarvastu käsitöökojas talvine põhitöö. Perenaise Riina Salmi (taga) pilgu all valmib Eerika Toomsalul (vasakul) looduslikes toonides kotiriie ja Margit Kalamehel (paremal) tellitud kaltsuvaip. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Riina Salm kell kaks Tarvastu käsitöökotta jõudis, olid kangasteljed juba liikuma pandud. «Naised saavad ise hakkama, ma ei pea juures passima,» lausus koja perenaine Salm. Eerika Toomsalu kangaspuudel valmis sügistoonides kott ja Margit Kalamees oli ametis kaltsuvaibaga.

«Mehi meil ei käi,» ütles koja perenaine. «Mõni naljahammas astub vahel sisse ja ütleb, et tahab õppida kinnast kuduma, aga tavaliselt tulevad nad naisele järgi: lähme juba ära koju.»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles