Ööpäevaga lisandus kolm positiivset proovi. Viljandimaal pole nakatunuid lisandunud

Sakala
Copy
Viiruse proovide võtmise ala Viljandi turuplatsil
Viiruse proovide võtmise ala Viljandi turuplatsil Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 580 COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse proovi, millest kolm ehk 0,5 protsenti osutusid positiivseks, teatab terviseamet saadetud pressiteates.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus kaks positiivset proovi Harjumaal Tallinnas ja üks Hiiumaal. Viljandimaal on viirusepuhangu algusest tänaseni diagnoositud 23 nakatunut.

4. mai hommikul vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 77 inimest, neist kuus on juhitaval hingamisel. Nüüdseks on haiglast koju saadetud 247 inimest ja lõpetatud 259 haigusjuhtu. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

Eestis on tehtud 55 784 esmast proovi, nendest 1703 ehk 3,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Eriolukord koroonaviiruse leviku piiramiseks kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2 + 2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused. Samuti on keelatud muuseumide ja muude näitusasutuste külastamine.

Viibimiskeeld kehtib avalikuks kasutamiseks mõeldud spordisaalides, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ning laste mängutubades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles