Ööpäevaga lisandus Eestis viis uut positiivset proovi. Viljandimaal on nakatunute arv sama

Alice Lokk
, reporter
Copy
Ööpäevaga lisandus viis uut nakatunut. Pildil Viljandi proovivõtupunkt.
Ööpäevaga lisandus viis uut nakatunut. Pildil Viljandi proovivõtupunkt. Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 697 COVID-19  proovi, millest viis ehk 0,7 protsenti osutusid positiivseks. Viljandimaal on nakatunute arv endine.

Terviseamet andis teada, et rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus neli positiivset proovitulemust Tallinnas ning praeguseks on neid Tallinnas 454. Üks positiivne proovivastus laekus Läänemaal.

Täna hommikul vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 74 inimest, neist seitse oli juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 244 inimest, lõpetatud on 256 haigusjuhtu. Võrdluseks: eilseks oli koju saadetud 240 inimest ja lõpetatud 252 haigusjuhtu.

Eelmise ööpäeva jooksul suri Pärnu haiglas ravil olnud 82-aastane mees. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 53 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud 54 464 esmast proovi, nendest 1699 ehk 3,1 protsenti on olnud viiruse suhtes positiivsed. Koroonaproovide täpset statistikat saab vaadata terviseameti kodulehelt

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2 + 2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused. Samuti on keelatud muuseumide ja muude näitusasutuste külastamine. 

Viibimiskeeld kehtib avalikuks kasutamiseks mõeldud spordisaalides, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ja laste mängutubades.

Välijõusaalid ja vabaõhumuuseumid avatakse tänasest. Samuti hakatakse lubama spordiürituste korraldamist õues. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles