Terviseamet: viiruse leviku tempo on aeglustumas

Sakala
Copy
Terviseameti teatel on viiruse leviku tempo aeglustumas.
Terviseameti teatel on viiruse leviku tempo aeglustumas. Foto: Sander Ilvest

Terviseameti kolmapäevase ülevaate kohaselt on COVID-19 leviku tempo Eestis aeglustunud ning 10 000 elaniku kohta on praegu tuvastatud 12,4 nakatunut.

Terviseameti epidemioloogiliste uuringute kohaselt on sissetoodud nakkusjuhte 118 ja viirust on sisse toodud 21 riigist: enim Austriast (34 juhtu) ning järgnevad Itaalia (23) ja Prantsusmaa (8).

Eriolukord seoses koroonaviiruse leviku piiramisega kestab Eestis 17. maini. Eriolukorra ajal kehtib avalikus kohas viibimisel 2 + 2 reegel: üheskoos tohib liikuda kuni kaks inimest ning teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad. Keelatud on kõik avalikud kogunemised, kinoseansid, üritused ööklubides, etendused, kontserdid ja konverentsid ning spordi- ja liikumisüritused. Samuti on keelatud muuseumides ja muudes näitusasutustes käimine.

Viibimiskeeld kehtib avalikuks kasutamiseks mõeldud spordisaalides, jõusaalides, saunades, spaades, spordiklubides, basseinides, veekeskustes, ujulates, päevakeskustes, kasiinodes ja mänguautomaatide saalides, vesipiibukohvikutes, meelelahutus- ja lõbustusasutustes ning laste mängutubades.

Välijõusaalid ja vabaõhumuuseumid avatakse 2. mail, mil hakatakse lubama ka spordiürituste korraldamist õues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles