Ööpäevaga lisandus 13 positiivset proovitulemust. Viljandimaal on nakatunute arv sama

Alice Lokk
, reporter
Copy
Ööpäevaga lisandus 13 positiivset proovi. Viljandimaal on nakatunute arv sama. Pildil proovivõtupunkt Tartus.
Ööpäevaga lisandus 13 positiivset proovi. Viljandimaal on nakatunute arv sama. Pildil proovivõtupunkt Tartus. Foto: Sille Annuk

Terviseamet andis teada, et viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1124 COVID-19 viiruse proovi, millest 13 ehk 1,2 protsenti osutus positiivseks. Kokku on Eestis tehtud 49 527 esmast proovi, nendest 1660 ehk  3,4 protsenti on olnud positiivsed. Viljandimaal on endiselt teada 23 nakatunut.

Terviseameti pressiteates on kirjas, et 28. aprilli hommikul vajas Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 91 inimest, kellest üheksa oli juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 240 inimest. Surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei olnud. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 50 inimest.

Ööpäeva jooksul lisandus maakonniti kõige rohkem positiivseid Ida-Virumaal (6), lisaks Harjumaal (Tallinnas 4) ja Lääne-Virumaal (3). Proovitulemused jagunevad ühtlaselt vanuserühmade kaupa, kõige nooremad positiivse proovi andnud inimesed on vanuses 10–14, kõige eakam on üle 85. Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti leheküljelt.

 Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse selgitab andmete avaldamise osas, et tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärele dokumente parandada, muuta ja tühistada. Avaandmetes avaldatakse alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuendatavaid andmeid tervise infosüsteemi andmestikust esmakordsete testitulemuste kohta. Avaandmetes kajastuvad laborite tehtud muudatused, parandused ja tühistused ka varasemast ajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles