Lisandus 33 positiivset proovi, üks neist oli Viljandimaalt

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Terviseameti analüüsid viimasel ööpäeval Viljandimaal koroonaviirusega nakatunuid ei tuvastanud.
Terviseameti analüüsid viimasel ööpäeval Viljandimaal koroonaviirusega nakatunuid ei tuvastanud. Foto: Dmitri Kotjuh

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1551 COVID-19 viiruse proovi, millest 33 ehk 2,1 protsenti osutus positiivseks. Kokku on Eestis tehtud 45 181 esmast proovi, nendest 1592 ehk 3,5 protsenti on olnud positiivsed.

Terviseameti pressiteate kohaselt vajas 23. aprilli hommikul Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 109 inimest, kellest seitse olid juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 192 inimest. Ööpäeva jooksul suri Kuressaare haiglas ravil olnud 85 aastane naine. Kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 45 inimest.

Rahvastikuregistri andmetel on viimase 24 tunni jooksul lisandunud kõige rohkem positiivseid proovitulemusi Harjumaal (12) ja Saaremaal (12). Kaks nakatunut lisandus Hiiu ja Ida-Viru maakonnas. Üks nakatunu lisandus Viljandimaal. Vanuseliselt on kogu COVID-19 levikuperioodi jooksul enim nakatunuid 55–59-aastaste hulgas. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Maakondlik jaotus koostatakse rahvastikuregistri andmete põhjal. Et kõik Sõmera kodu elanikud ei ole oma ametlikuks elukohaks märkinud Saaremaad, ei kajastu kõik seal võetud positiivsed tulemused Saaremaa statistikas.

Ehkki COVID-19 nakatunute ja haiglaravi vajavate inimeste arv on languses, tuleb veel mõnda aega püsida kodus ja vältida kontakte. Ühise pingutusega jõuame peagi olukorda, kus on ohutu järk-järgult naasta tavaelu juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles