Baltimaade parimad puuronijad tänavu ei võistle

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Võistluse üks korraldajatest on Piia Kivisild ütles, et see oli plaanis korraldada Trepimäe ja Ranna puiestee kandis.
Võistluse üks korraldajatest on Piia Kivisild ütles, et see oli plaanis korraldada Trepimäe ja Ranna puiestee kandis. Foto: Marko Saarm

Juuni alguses kavatses Eesti arboristide ühing korraldada Viljandis puuronimise Baltimaade meistrivõistlused, kuid koroonaviiruse leviku tõttu jääb see üritus tänavu ära.

Nagu ütles Eesti arboristide ühingu juhatuse liige ja üks võistluse korraldajaist Piia Kivisild, otsustati koos Läti ja Leedu esindajatega, et võistlus lükatakse aasta võrra edasi. Nii on see plaanis korraldada Viljandis järgmise aasta juuni alguses.

Nagu Sakala on kirjutanud, oli Viljandi linnavalitsus otsustanud anda selle ürituse tarvis arboristide kasutusse Trepimäel ja Ranna puiesteel maa-ala pinnaga ligikaudu 12 480 ruutmeetrit. Peamiselt hõlmab see ala staadioni kõrvale jääva piirkonna. Linn sedastas oma otsuses, et võistlus aitab kaasa arboristika kutsemeisterlikkuse kasvule ning propageerib seda eriala.

Piia Kivisilla sõnul on Eestis peetud Baltimaade puuronimise meistrivõistlusi kolme aasta järel alates 2011. aastast. Seni on valituks osutunud Kuressaare, Saku ja Pärnu.

Võistlusel on olnud osalejaid teistestki riikidest, näiteks Soomest, Rootsist, Valgevenest, Suurbritanniast ja Ameerika Ühendriikidest. Reeglid näevad ette, et finaali pääsevad ainult Eesti, Läti või Leedu võistlejad.

Puuronimise Balti meistrivõistlused oli kavas pidada tänavu Viljandis 5. ja 6. juunil. Parim mees ja naine pidid pääsema edasi puuronimise maailmameistrivõistlustele, mis on kavas 7.–9. augustini Ameerika Ühendriikides.

Copy
Tagasi üles