Ööpäevaga lisandus 51 positiivset koroonaviiruse proovi. Viljandimaal üks nakatunu juures

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Haigestunu testimine Viljandis
Haigestunu testimine Viljandis Foto: Elmo Riig

Terviseamet andis teada, et ööpäevaga on 51 COVID-19 proovi osutunud positiivseks. Ööpäevaga tuli enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal (23), Tartumaal (11) ja Saaremaal (8). Ida-Virumaal ja Pärnumaal lisandus kaks ning Jõgevamaal, Viljandimaal ja Järvamaal üks juhtum. Kahe nakatunu kohta rahvastikuregistris maakonna tunnust polnud.

10. aprilli hommikul vajas Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 138 inimest, kellest üheksa on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 93 inimest. Viimase ööpäeva jooksul uutest COVID-19 tõttu surnud inimestest ei teatatud, kokku on Eestis koroonaviiruse tõttu surnud 24 inimest.

Viljandimaal on tuvastatud 19 koroonaviiruse juhtu.

Terviseamet uuendas proovivõtmise strateegiat ning 8. aprillist said perearstid õiguse põhjendatud kahtluse korral suunata proovi andma kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest. Inimesel tuleb haigestumise korral pöörduda oma perearsti poole, kes otsustab proovitegemise vajalikkuse üle ning suunab inimese proovi andma. Olukorra muutumise korral vaadatakse proovivõtmise põhimõtted uuesti üle.

Riigis väljakuulutatud eriolukorra tõttu kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks peatati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus peatatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni  peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Kokku on Eestis tehtud  27 883  proovi, nendest 1258 ehk 5 protsenti on osutunud positiivseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles