Viljandi haiglasse jõudis Hiinast isikukaitsevahendite varu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi haiglasse jõudis Hiinast isikukaitsevahendite saadetis.
Viljandi haiglasse jõudis Hiinast isikukaitsevahendite saadetis. Foto: Viljandi haigla

Neljapäeval jõudis otse Hiinast Shanghaist kohale Viljandi haiglale tellitud isikukaitsevahendite saadetis. Viljandi haigla saadetud pressiteate kohaselt sai see teoks tänu haigla, Hiina partnerite ja kogukonna liikmete koostööle. See on esimene osa Viljandi haiglale mõeldud suuremast saadetisest.

Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere ütles, et kuna  Hiinas on olukord väga pingeline, on Viljandi haigla pere saadetise kohalejõudmise üle väga rõõmus ja tänulik.

"Selle abil saame kaitsta eelkõige oma töötajaid ning läbi selle kogukonda laiemalt," ütles Tampere. "Tegime ka esimese kiirinventuuri ja võime kinnitada, et kaitsevahendid on need, mida tellisime."

Saadetise kogused on märkimisväärsed ja selles sisaldub 10 000 respiraatormaski, 100 000 kirurgilist maski, 350 000 kinnast, lisaks kaitseprillid ja visiirid.

Teine sama suur saadetis ootab lennuki komplekteerimist Shanghai lennujaamas. "Kui ka teine osa saadetisest kohale jõuab, saame kindlustundega vastu minna viiruse võimalikule levikule ning tagada oma töötajatele ja patsientidele kõik vajalikud kaitsevahendid," ütles Priit Tampere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles