Ööpäevaga lisandus 42 positiivset proovi. Viljandimaal endiselt 17 diagnoosi

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
VILJANDI, EESTI, 23MAR20
Viljandi turu parklas tervisekeskuse kõrval koroonaviiruse proovi andmise punkt, kuhu pääseb perearsti saatekirjaga.
ELMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 23MAR20 Viljandi turu parklas tervisekeskuse kõrval koroonaviiruse proovi andmise punkt, kuhu pääseb perearsti saatekirjaga. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1684 COVID-19 viiruse proovi, millest kaks protsenti ehk 42 osutusid positiivseks. Viljandimaal on koroonaviiruse diagnoosi saanud terviseameti andmeil endiselt 17 inimest.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal (18), Saaremaal (13) ja Pärnumaa (3). Raplamaal, Lääne-Virumaal ja Ida-Virumaal lisandus kõigis kaks, Tartumaal üks ja teadmata isikukoodiga oli üks positiivne vastus.

7. aprilli hommikul vajas Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 130 inimest, kellest 12 oli juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 69 inimest. COVID-19 tõttu suri viimase ööpäeva jooksul Ida-Viru keskhaiglas ravil olnud 92-aastane mees ja Kuressaare haiglas ravil olnud 84-aastane naine. Kokku on Eestis COVID-19 viiruse tõttu surnud 21 inimest.

Eestis on kokku tehtud 23 546 proovi. 1149 ehk 5 protsenti on olnud positiivsed, nendest 38 protsenti Saare ja 31 protsenti Harju maakonna elanikud, Ida-Viru, Pärnu ja Võru maakonna osa positiivsetest vastustest on kõigil 6 protsenti. Vanuserühmiti on 26 protsenti positiivsetest eakad (65-aastased ja vanemad). Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata siit.

Kuidas saadakse nakatunute koondarv

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskus andis teada, et avaldab alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi andmestikust. Tervishoiuteenuse osutajatel, sealhulgas laboritel on võimalik tagantjärele dokumente parandada, muuta ja tühistada. Dokumente võidakse muuta näiteks andmekvaliteedi parandamiseks. Sel juhul saadetakse labori infosüsteemist tervise infosüsteemi juba varem saadetud dokumendist uus versioon ning eelmine versioon muutub kehtetuks. Seetõttu tulemuste tänase koondarvu korral ei saa teha tehet eilne koondarv + 24 tunni laekunud tulemused, vaid aegreal arvutatakse tulemuste koondarv hetkel kehtivate tulemuste koondsummana.

See põhimõte kehtib nii negatiivsete kui ka positiivsete tulemuste korral.

Seoses riigis väljakuulutatud eriolukorraga kehtib esialgu 1. maini kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld. COVID-19 nakkuse leviku takistamiseks katkestati plaaniline ravi väljaspool riiklikku haiglavõrku. Eraraviasutused ja hambaravikliinikud jätkavad ainult vältimatu abi pakkumist. Plaaniline ravitegevus katkestatakse, et tõkestada nakkuse levikut ning hoida kokku isikukaitsevahendeid. Juba alustatud plaanilise ravi lõpuleviimise otsustab arst koos patsiendiga, hinnates igat üksikut juhtu. Lõpuni peab viima plaanilised tegevused, mille katkestamine seaks ohtu inimese tervise.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt ja terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles