Vaese mehe teater arvutiekraanil

Alice Lokk
, reporter
Copy
Teatri Piip ja Tuut etendust «Kõik on tipp-topp» vaatas Facebooki vahendusel ühel ajal üle 3000 inimese. Kuvatõmmis on tehtud järelvaadatavast etendusest.
Teatri Piip ja Tuut etendust «Kõik on tipp-topp» vaatas Facebooki vahendusel ühel ajal üle 3000 inimese. Kuvatõmmis on tehtud järelvaadatavast etendusest. Foto: Kuvatõmmis

Praeguses eriolukorras pole meil loomulikult võimalik teatris käia. Kuid ega teater saa sellepärast vaatamata jääda. Mitu teatrit teeb veebi vahendusel etendustest otseülekandeid ning näitab ka oma vanu salvestatud etendusi.

Kultuuriministeeriumi kodulehelt näeb, millal on võimalik üht või teist lavastust vaadata. Möödunud ja ülemöödunud nädala lõpus tegid teiste seas otseülekande teater Piip ja Tuut ning improteater Impeerium. Esiotsa võiks öelda, et arvutiekraanilt teatri vaatamine on pigem halvapoolne kogemus, kuid sellel on kahtlemata positiivseid külgi.

Filmi väljendusvahendid on tunduvalt mitmekesisemad, kuid teatrisse kutsub eelkõige otsekontakt näitleja ja vaataja vahel – see miski, milleni ei küündi kunagi ükski film. Kui vaadata etendust arvutiekraanilt, jääb näitleja ja vaataja vahele barjäär ning see kogemus pole teatrisaalis istumisega võrreldav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles