Päästjad kustutasid kulu, üks poiss sai kergelt viga

Sakala
Copy
Kuivadel kevadpäevadel on päästjatel palju tööd kulupõlengutega.
Kuivadel kevadpäevadel on päästjatel palju tööd kulupõlengutega. Foto: Sille Annuk

Märtsi viimasel päeval sai häirekeskus Viljandimaal kaks teadet kulupõlengute ja ühe teate järelevalveta lõkke kohta.

Nagu ütles Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik, saabus kell 13.35 kõne, et Viljandi vallas Aidu külas oli tuulise ilmaga süüdatud lõkkest süttinud kulu. Päästjad kustutasid põlengu.

Kaks minutit hiljem tuli väljakutse Põhja-Sakala valda Sürgavere külla. Selgus, et lapsed olid tikkudega mänginud ja kulu põlema pannud. Tuli jõudis levida 500-ruutmeetrisele alale. 13-aastane poiss sai tuld kustutada üritades kergelt põletada. Politsei selgitas välja, kes on laste vanemad, ning nendega vesteldi avaliku korra ja ohutuse tagamise teemal.

«Lapsevanematel tuleb oma järglastele selgitada lahtise tulega seotud ohte ning keelata neil tulega mängimine,» märkis Kiik. «Metsa või hoonetele leviv kulupõleng toob kaasa korvamatu kahju ja võib seada ohtu inimelud. Eelmise aasta aprilli alguses hukkus Võrumaal kulupõlengus 71-aastane naine. Igal kevadel kulub palju päästjate aega ja jõudu kulupõlengute kustutamiseks ning mõnikord võib seetõttu viibida abiandmine inimestele, kelle elu on ohtu sattunud.»

Märtsikuu viimane tuline väljakutse läks kirja kell 18.24: päästeameti lõkkepatrull avastas Viljandi vallas Kibekülas järelevalveta ja keskkonda saastava lõkke, milles põlesid praht ja ehitusjäätmed. Lõke kustutati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles