Mööduja tegutsemine päästis veokijuhi hullemast

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Viiratsi alevikus vajus veok külili ning mees jäi selle ning heki vahele kinni.
Viiratsi alevikus vajus veok külili ning mees jäi selle ning heki vahele kinni. Foto: Erakogu

Märtsi viimasel päeval kella poole viie paiku õhtul kutsuti päästeteenistus appi Viiratsisse, kus õnnetusse oli sattunud veokijuht.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles, et koorma mahalaadimisel vajus tõstukauto tugede all teekate ja auto kaldus selle tagajärjel küljele. 

«Juht jäi auto ja heki vahele kinni. Õnneks märkas möödasõitev mees juhtunut ja ankurdas oma auto tõstuki külge, et see edasi ei vajuks,» rääkis Kiik. «Päästjatel õnnestus mees ilma suuremate vigastusteta kätte saada. Täname esimesena sekkunud abilist, kes päästis oma tegevusega inimelu.»

Sündmuskohal käinud Viljandi päästekomando meeskonnavanem Kevo Kärp ütles, et õnnetuskohale sattunud mööduja sidus oma sõiduauto külge koormarihma ning teise otsa veoki külge. See hoidis tema sõnul veoki enam-vähem paigal, kuid tasapisi vajus see siiski edasi.

Kärp rääkis, et päästekomando oli parasjagu teel kulupõlengule, kui keskusest tuli uus teade. Kulupõlengule sõit tühistati ning päästjad kiirustasid Viiratsisse.

«Õnneks oli veoautole ligipääs hea ja nõnda läks meil maksimaalselt kolm-neli minutit, kui saime veoki tagasi ratastele tõmmata,» lausus ta. «Heki ja auto vahele jäänud mees vajus algul küll maha, aga suutis seejärel omal jalal kiirabiautosse kõndida.»

Kärp lisas, et meedikud vaatasid kannatanu üle ning hiljem sõitis mees ise autoga sündmuskohalt minema.

See pilt on tehtud pärast seda, kui päästjad olid veoki taas neljale rattale tõmmanud.
See pilt on tehtud pärast seda, kui päästjad olid veoki taas neljale rattale tõmmanud. Foto: Päästeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles