Politsei käis reedel kaheksa korda 2 + 2 reegli rikkujate juures

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Politseinikud on Eestis sel nädalal aktiivselt kontrollinud, et noored ei koguneks seltskondadesse. Nüüd tuleb vaadata, et korraga ei liiguks koos üle kahe inimese.
Politseinikud on Eestis sel nädalal aktiivselt kontrollinud, et noored ei koguneks seltskondadesse. Nüüd tuleb vaadata, et korraga ei liiguks koos üle kahe inimese. Foto: Sander Ilvest

Politseinikud said reedel kaheksa sellist väljakutset, mille sisuks oli eriolukorras kehtiva 2 + 2 reegli eiramine: koos oli rohkem kui kaks inimest ja nende vahe oli väiksem kui kaks meetrit.

Politseinikud vestlesid reegli rikkujatega ja selgitasid neile olukorda. Kedagi trahvima ega karistama nad ei hakanud.

Sel nädalal on politseinikud ja kohalike omavalitsuste ametnikud teinud ringkäike maakonna suuremates keskustes, et vaadata, ega inimesed ole kuskil suuremasse seltskonda kogunenud, ning pilt on olnud rõõmustav: ühtegi juhtumit, et koos oleksid olnud suuremat sorti noortekambad või täiskasvanute seltskonnad, pole nad leidnud.

2 + 2 reegli kehtestas eriolukorra juht lõppeval nädalal, et tõkestada koroonaviiruse levikut. Kui tegemist pole ühe pere liikmetega, võib ringi liikuda vaid paarikaupa ja teistega tuleb hoida vähemalt kahemeetrist distantsi.

Reedene päev ja öö vastu laupäeva möödusid Viljandimaa politseinikele väga töiselt. Nad said 20 väljakutset ja kaks neist olid perevägivallajuhtumid. Alkomeetrisse puhus 20 autojuhti ja kõik nad olid kained. Tabati üks alkoholijoobes alaealine.

Politsei palub viljandimaalastel nädalavahetusel mitte tükkida rahvarohketesse kohtadesse ning jälgida 2 + 2 reegli täitmist. Politseinikud on lubanud täna-homme võtta luubi alla ka Soomaa matkarajad, sest eelmise nädala lõpul olid populaarsemad laudteed ülerahvastatud ja inimesed jalutasid seal kohati lausa rongkäigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles