Valitsus andis meditsiinile lisaraha

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandimaal on saanud koroonaviirusesse nakatumise diagnoosi kolm inimest. Perearsti saatekirjaga saab proovi anda Viljandi tervisekeskuse juures.
Viljandimaal on saanud koroonaviirusesse nakatumise diagnoosi kolm inimest. Perearsti saatekirjaga saab proovi anda Viljandi tervisekeskuse juures. Foto: Elmo Riig

Valitsus eraldab tervishoiusüsteemile koroonaviiruse tõttu tekkivate erakorraliste kulude katmiseks 201 miljonit eurot.

Raha läheb haiglatele, kiirabiteenuse pakkujatele ja perearstidele kolme kuu jooksul tekkivate erakorraliste kulude katmiseks. Sotsiaalminister Tanel Kiik nimetas otsust hädavajalikuks, sest see annab haiglatele, perearstidele ja kiirabile kindluse.

Tema sõnul on raha ette nähtud muu hulgas praeguse ravi, ületundide, kaitsevahendite hankimise ja muude erakorraliste kulude katmiseks.

Kolmapäeva hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 404 inimesel, ööpäevaga lisandus 35 positiivset. Viljandimaal ühtegi uut nakatunut ei tuvastatud ning koroona diagnoosi on siin saanud kolm inimest.

Eestis on teisipäevase seisuga tehtud 4809 proovi. Teisipäeva õhtul vajas Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 28 patsienti, neist seitse olid intensiivravis ning viis kriitilises seisundis. Kolmapäeval suri Tallinnas esimene inimene sellesse haigusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles