Autoeriala õppur pälvis automüüjalt stipendiumi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi kutseõppekeskuse direktor Tarmo Loodus (vasakul), stipendiumi pälvinud Christian Tkatšenko ja kauhuinna üle andnud Amservi Viljandi esinduse järelteeninduse juht Kaido Paul.
Viljandi kutseõppekeskuse direktor Tarmo Loodus (vasakul), stipendiumi pälvinud Christian Tkatšenko ja kauhuinna üle andnud Amservi Viljandi esinduse järelteeninduse juht Kaido Paul. Foto: Amserv

Viljandi Amservi esindus pani noorte autoerialadele meelitamiseks Viljandis välja tuhande euro suuruse stipendiumi. Selle       pälvis Viljandi kutseõppekeskuses autoeriala õppur Christian Tkatšenko.

Amservi Viljandi esinduse juhi Olev Põldme kinnitusel on stipendium mõeldud eeskätt autoeriala õppijate motiveerimiseks ja järelkasvu kindlustamiseks. «Selle eesmärk on suurendada autoerialade nagu keretehnika, maalri, autotehniku ja -diagnostiku erialal õppijate motivatsiooni õpinguid edukalt jätkata,» ütles Põldme. «Mõistame, et peame oma tulevase asjatundliku personali ettevalmistamiseks juba praegu panustama, ja seetõttu tahame kutseõppeasutustele toeks olla.»

Amservi lähetatud pressiteates põhjendatakse stipendiaadi valikut sellega, et Christian Tkatšenko on väga suure autohuviga õpihimuline noormees.

Christian Tkatšenko ütles, et eriala teevad põnevaks erinevad margid, mudelid ja mootorid, mis võimaldavad absoluutselt iga päeva õppida midagi uut. "See on tohutult kaasahaarav ning sõltuvust tekitav. Samal ajal peab olema kannatust ja tahtejõudu. Näiteks mõne vea otsimisele või lahendamisele kulub tohutult aega ja energiat. Tähtis on mitte alla anda ja edasi otsida," rääkis noormees.

Tehnoloogia areng mõjutab Christian Tkatšenko sõnul tema tulevast töökohta palju. "30–50 aasta pärast ehk polegi enam sisepõlemismootoriga sõidukeid, sest elektriautode ajastu astub iga päevaga lähemale. Samas usun, et seniks, kuni on nendega sõitjaid, toodetakse ja arendatakse neid ka edasi. Juhul kui tulevik ongi vaid elektriautode päralt, peab kohanema ja uusi teadmisi pidevalt juurde hankima," rääkis noormees.

Tema praegune siht on kool edukalt ära lõpetada. Siis tahab ta minna kaitseväkke ning pärast seda loodab leida endale sobiva töökoha, kus armastatud tegevust jätkata. "Näen end tulevikus kindlasti tegelemas autodega. Olgu see siis oma garaažis putitamas isiklikku autot või suures ja puhtas töökojas tegelemas kolme väga kalli autoga korraga. Tähtis on, et mul oleks käes mutrivõti ja auto küljes mutter, mida keerata. Et olen ettevõtlik inimene, siis ei välista, et loon enda autodega seotud firma," lausus Christian Tkatšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles