Esimene koroonaviirusesse nakatunu on paranemas (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi turu parklas tervisekeskuse kõrval on koroonaviiruse proovi andmise punkt, kuhu pääseb perearsti saatekirjaga.
 
Viljandi turu parklas tervisekeskuse kõrval on koroonaviiruse proovi andmise punkt, kuhu pääseb perearsti saatekirjaga.  Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäevaga lisandus 17 uut koroonaviirusesse nakatunut, neist üks on Viljandimaalt. Seega on meie maakonnas teada kolm haigestunut. Sakalale teadaolevalt on aga esimene haigestunu paranemas ning sel nädalal pole tal palavikku olnud.

Palavikuga haigusperiood kestis seejuures ligi nädala. Teine nakatunu pole teadaolevalt haiglaravi vajanud.

Ööpäeva jooksul kogutud positiivsetest tulemustest viis olid Harjumaalt, viis Võrust, neli Saaremaalt, üks Tartust ja ühel polnud isikukoodi.

Kokku on Eestis koroonaviirus diagnoositud 369 inimesel. Võetud on 4041 proovi, neist viimase ööpäevaga 317.

Vanuse jaotuses suurt muudatust ei ole ja üheski vanuserühmas olulist arvulist lisandumist samuti mitte, juurde tuli kolm 60-aastast või vanemat positiivset, kokku on neid 63.

Eesti andmeid näitava koroonakaardi leiab veebilehelt (Internet Explorerit kasutades ei ilmu leht korrektselt).

24. märtsist töötab terviseameti kriisistaabis hädaolukorra meditsiinijuhina Arkadi Popov, kelle ülesanne on koordineerida haiglate ravikorraldust. Hädaolukorra meditsiinijuht allub terviseametile ja koordineerib raviasutuste tegevust hädaolukorra lahendamise ajal. Tal on õigus anda korraldusi tervishoiuteenuste ümberkorraldamiseks.

Terviseameti staap töötab 28. jaanuarist, veebruari keskpaigast töötab staap iga päev kella 9–21. Ametkondlikuks kasutamiseks on terviseametil ööpäev läbi töötav staabivalve ja epidemioloogiline konsultatsioon.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt ja terviseameti Facebookist. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles