Sakala maleva kaitseliitlased kontrollivad piiri

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Lilli piiripunktis kontrollivad piiriületajaid piirivalvurite kõrval Sakala maleva kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad.
Lilli piiripunktis kontrollivad piiriületajaid piirivalvurite kõrval Sakala maleva kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad. Foto: Gunnar Teas

Lilli piiripunkt on üks vähestest Viljandimaal asuvatest avatud piiripunktidest, mille kaudu saab liikuda siit Lätti ja sealt Eestisse. 

Reedel Lilli piiripunktis käinud Kaitseliidu Sakala maleva naiskodukaitsja Eda Kivisild rääkis, et tihedat liikumist piiril pole. Suurem liiklemine käib Ikla ja Valga piiripunkti kaudu.

Tööpäeva jooksul ületas Lillis piiri kümmekond sõidukit. Mõned saadeti ka tagasi. Eestlased lastakse koju, aga teistel peab olema tulek põhjendatud. Paljudel Läti poolt tulijatel on töökoht Eestis. Piirivalvuritel on nende kohta, kes iga päev käivad, nimekiri.

Korraga on piiril kaks kaitseliitlast ja kaks piirivalvurit. Piirivalvajatele on toodud soojak, kus politseinikud saavad piiriületajate andmeid kontrollida.  

Kaitseliitlased kontrollivad piiri ka suletud piiripunktides. Sakala malev hoiab korda Penuja, Holdre ja Laatre piiripunktis, Mõisaküla on Pärnumaa maleva valvata. 

Eda Kivisilla artiklit Lilli piiripunktis toimuva kohta saab lugeda blogist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles