Repliik. Näkku köhimine pole nali

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy

Suur osa meist on suhtunud tekkinud keerulisse olukorda terve mõistusega. Paraku on minu kõrvu jõudnud kuuldused, et mitmel pool Eestis leidub inimesi, kes köhivad meelega teenindajatele näkku, üritades niiviisi enda arvates nalja teha.

Ehkki mul otsest tõendusmaterjali pole, tunnen, et peaksin säärastele tegelastele, kui neid leidub, midagi ütlema. Ühtlasi kutsun pealtnägijaid ja kannatanuid sellistest juhtumitest teada andma ja sekkuma.

Sina, köhija! Sa oled üks matslik kasvatamatu egoist. Kui sina ei usu meediat, terviseametit, valitsust ega eksperte, ei tähenda see, et sa võid võõrale inimesele näkku köhida, ohustades nii teda kui ka tema lähedasi. Ja kui sa usud, siis on sinu käitumine veel jälestusväärsem ja sinu «nali» veel nõmedam.

Mul on täiesti ükskõik, kas sulle tundub kogu see asi naljakas või pead koroonaviirust ja sellega kaasnevat majanduskriisi tühiseks paanikaks, kuid mitte miski ei anna sulle õigust teist inimest kas või kõige väiksemagi tõenäosusega ohustada. Sa saad nalja teha ja ükskõikset suhtumist näidata ka teistele kannatusi ja hirmu põhjustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles