Külm kaunistas auto kapoti

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Auto kapotile ilmusid jäälilled.
Auto kapotile ilmusid jäälilled. Foto: Aivar Aotäht

Automaalingud on omaette kunstivorm, kus inimesed oma nägemusi välja elavad. Vahel võib kunst sündida aga täiesti ootamatult.

See auto parkis Viljandis Tartu tänaval ning tänase öö või hommiku jooksul oli sõiduki kapoti jäälilledega kaunistanud ilm. Maaler oli töö täpselt piiritlenud.

Ilmaspetsialist Jüri Kamenik on Maa Elu ajakirjas jäälillede tekkimise kohta kirjutanud, et kui mõnel talveööl jahtub õhk tugevasti, siis võib õhus olev niiskus härmuda välja jäämustritena. Tavaliselt on siis ilm tuulevaikne ja enamasti selge, õhus aga on piisavalt niiskust ehk veeauru.

Tavaliselt võib neid jäämustreid näha bussipeatustes ootepaviljonide klaasidel, autoklaasidel, ka puidust aialippidel ja mujal.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna asejuhataja Külli Loodla ütles, et Viljandis oli täna kõige külmem kella kuue ja seitsme vahel hommikul, kui õhutemperatuur langes –3 kraadini. Samal ajal oli õhuniiskus 96 protsenti ja tuule keskmine kiirus vaid 0,3 meetrit sekundis ning maksimaalne kiirus 1 meeter sekundis.

Auto kapotile tekkinud jäälilled jäid kindlate piiride vahele.
Auto kapotile tekkinud jäälilled jäid kindlate piiride vahele. Foto: Aivar Aotäht
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles