Viljandi linnaraamatukogus käis keskmiselt inimene minutis

Margus Haav
, reporter
Copy
Raamatukogu
Raamatukogu Foto: Merily Šmidt

Esialgu kuni märtsi lõpuni oma töö ümber korraldanud Viljandi linnaraamatukogus käis esmapäeval pärast avamist vähem kui tunni aja jooksul 58 inimest.

Raamatukogu esimese korruse teenindusletist saab praegu kella 12–18 ainult varem reserveeritud raamatuid. Teoseid saab reserveerida raamatukoguprogrammi URRAM kaudu.  

"Kui meil tavaliselt on päevas olnud 300-400 klienti, siis esmaspäeval käis 50 minutiga 58 inimest," rääkis raamatukogu direktor Reet Lubi, kes oli ise esmaspäeval teenindusletis raamatuid väljastamas. 

Loetud raamatuid saab panna tagastuskasti. Laenatud raamatute tähtaja ületamise eest viivist ei võeta, viivisevaba periood kestab 1. maini.

"Kõiki tagastatud raamatuid hoiame kolm ööpäeva eraldi, enne kui uuesti ringlusesse laseme, sest on teada, et väliskeskkonnas viirus nii kaua vastu ei pea," selgitas Lubi. Direktor koputas klientidele südamele, et nad raamatukokku sisenedes välisukse juures ootava desinfitseerimisvahendiga käed puhtaks teeksid. 

Raamatukogu on laupäeval ja pühapäeval suletud. Kõik märtsis ja aprillis planeeritud üritused jäävad ära. Vabariigi valitsuse korraldusega on suletud kõik kultuuriasutused, spordisaalid, spordiklubid, jõusaalid, spaad, ujulad, basseinid, veekeskused, päevakeskused ja laste mängutoad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles