Politsei- ja piirivalveameti teenindused on edasilükkamatute toimingute jaoks esmaspäevast avatud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Alates esmaspäevast, 16. märtsist on politsei- ja piirivalveameti teenindussaalid taas avatud, et edasilükkamatud taotlused vastu võtta ja dokumente väljastada.
Alates esmaspäevast, 16. märtsist on politsei- ja piirivalveameti teenindussaalid taas avatud, et edasilükkamatud taotlused vastu võtta ja dokumente väljastada. Foto: Elmo Riig

Alates esmaspäevast, 16. märtsist on PPA teenindussaalid taas avatud, et edasilükkamatud taotlused vastu võtta ja dokumente väljastada. «Olukorras, kus väga suur hulk inimesi töötab kodust, on ID-kaart paljudele hädavajalik. Samuti on edasilükkamatud osa välismaalastega seotud toiminguid. Seetõttu avame kriitilise vajadusega toimingute tegemiseks esmaspäevast politsei- ja piirivalveameti teenindused, kõigil teistel soovitame kasutada iseteenindust ja posti teel taotlemist ning lükata teenindusse tulek edasi,» rääkis politsei- ja piirivalveameti identiteedi ja staatuse büroo valdkonna koordineerija Marit Abram.

Abrami sõnul järgitakse saalides veelgi põhjalikumalt nakkusohu vältimise reegleid. «Meie teenindajad kasutavad isikukaitsevahendeid ning puhastame pidevalt pindu ja töövahendeid, millega kliendid ja teenindajad kokku puutuvad. Samuti suuname kliente kasutama saalis olevaid käte desinfitseerimise vahendeid. Samuti palume valmis olla selleks, et kui saali koguneb korraga suurem hulk inimesi, siis suuname osa ootama õue,» ütles ta.

Politsei- ja piirivalveameti iseteeninduses saab taotleda ID-kaarti ja passi. ID-kaardi uuendamisel ei ole vaja sõrmejälge ning nõuetekohase foto saab inimene ise üles laadida. Foto nõuded on keskkonnas ka detailselt ära kirjeldatud. Passi taotlemisel on vajalik anda sõrmejälg, mistõttu selle taotlemiseks tuleb kasutada teeninduse fotoboksi ning pärast seda saab taotluse täita iseteeninduses. Juhul, kui sõrmejälg on antud vähem kui viis aastat tagasi, saab seda passi taotlemisel uuesti kasutada. Iseteenindusse sisselogimisel tuvastab süsteem, kas sõrmejälje andmine on vajalik. Samuti saab dokumente taotleda posti teel. Valminud dokumente hoiab politsei- ja piirivalveamet teeninduses kuus kuud.

ID-kaardi alternatiivina saab elektroonseteks toiminguteks kasutada mobiil-ID'd, Smart-ID'd või Digi-ID'd. Füüsiliseks isikutuvastuseks sobib pass.

Politsei- ja piirivalveameti iseteeninduskeskkonda saad siseneda siit 

Vaata ka politsei- ja piirivalveameti kodulehte, kus leiad dokumentidega seonduvat vajalikku infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles