Eesti taastab ajutiselt piirikontrolli kogu riigipiiril

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Lillis asuv Eesti-Läti piir.
Lillis asuv Eesti-Läti piir. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti valitsus otsustas kabinetinõupidamisel koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ajutiselt piirata Schengeni sise- ja välispiiri ületamist ning taastada piirikontroll, vahendas pühapäeva öösel valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samuti toetas valitsus eriolukorra juhi, peaminister Jüri Ratase korraldust, millega täpsustati riigipiiri ületamise korda. «Valitsus otsustas koroonaviiruse leviku peatamiseks ja meie kõigi tervise kaitseks taastada ajutiselt piirikontrolli kogu riigipiiri ulatuses,» ütles peaminister Jüri Ratas. «Loomulikult saavad riiki endiselt naasta kõik Eesti elanikud ning nende lähisugulased. Samuti tagame ka vajaliku kauba- ja toorainetranspordi, kui vedajatel puuduvad haiguse sümptomid,» täpsustas peaminister.

«Eestis on piisav toiduvaru nii kaupluste ladudes kui riigi tagavarades. Seepärast pole põhjust muretseda toiduainete ja esmatarbekaupade puudujäägi pärast. Mõistlik on poes osta korraga jätkuvalt nii palju kui vaja.»

Eestisse pääsevad edaspidi vaid Eesti kodanikud ja Eesti elamisluba või elamisõigust omavad Eesti elanikud, sealhulgas nõndanimetatud halli passi omanikud. Samuti need välisriigi kodanikud ning välismaalased, kelle pereliige elab Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles