Päästeamet jätkab turvalisuse tagamist, kodunõustamine on peatatud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Päästeamet jätkab tegutsemist.
Päästeamet jätkab tegutsemist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästeameti pressiteates on kirjas, et päästjad jätkavad teenustega ühiskonna ohutuse ja turvalisuse tagamiseks. Päästjad teevad pääste- ja demineerimistöid, samuti annavad ohutusjärelevalves ehitusvaldkonnale ohutusalast nõu ning teevad järelevalvet. Eesti elanike ohutuse ja turvalisuse tagamises järeleandmisi ei tehta. 

Kodunõustamine on aga riigis kehtestatud eriolukorra tõttu peatatud. Samuti jäetakse praegu ära ohutusjärelevalve inspektorite planeeritud vastuvõtud ja kontrollid. Samuti ei võeta päästeameti hoonetes vastu ekskursioone ja väliskülalisi. Teenuste peatamise eesmärk on koroonaviiruse leviku vältimiseks viia inimkontaktid miinimumini.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu korraldusega kutsuti alates tänasest kokku päästeameti staap, mida juhib riigi vastutav korrapidaja, ning mille ülesanne on tagada päästeameti ja ühtse päästevõrgustiku töökorraldus eriolukorra ajal. Samuti toetab päästeameti staap regionaalsete kriisikomisjonide tööd. Staap seirab olukorda ööpäev läbi ning teeb otsuseid uueneva info põhjal.

Päästeamet järgib terviseameti ja vabariigi valitsuse kriisikomisjoni antud juhiseid ja nõudeid ning soovitab nii teha kõigil Eesti inimestel. Ohutus algab igaühest endast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles