Ettevõtluse elutöö preemia pälvis Illimar Toom (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Illimar Toom muutis alates 1995. aastast tegutsenud Toom Tekstiil ASi Põhja-Euroopa juhtivaks kodutekstiili ja madratsite tootjaks. Viljandi Grand Hotel muutus Toomi kätes Mulgimaa pealinna esimeseks ärikülaliste
vastuvõtmiseks sobilikuks majutusasutuseks
Illimar Toom muutis alates 1995. aastast tegutsenud Toom Tekstiil ASi Põhja-Euroopa juhtivaks kodutekstiili ja madratsite tootjaks. Viljandi Grand Hotel muutus Toomi kätes Mulgimaa pealinna esimeseks ärikülaliste vastuvõtmiseks sobilikuks majutusasutuseks Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile anti Kultuurikatlas EY Eesti aasta ettevõtja galal elutööpreemia Viljandi ettevõtjale Illimar Toomile, keda «Eesti aasta ettevõtja» konkursi žürii tunnustas nii ettevõtluse kui ka kogukonna arengusse tehtud panuse eest.

Audiitorbüroo EY partner Ranno Tingas sõnas, et elutööpreemiaga tõstetakse esile ettevõtjat, kes on andnud oma sisulise ja pikaajalise panuse Eesti majandusarengusse. Illimar Toom on ettevõtja, kes on Viljandi kohalikku arengusse väga palju panustanud. «Žürii soovib Toomi puhul rõhutada samuti seda, et ettevõtluses võib edukas olla ka igal pool mujal, mitte ainult Tallinnas – Toom suutis edukad ettevõtted üles ehitada Viljandis,» ütles Tingas.

Toomi lapsepõlv ja pereelu on tihedalt seotud Viljandiga. «See perekond, kus on palju armastust, seal juhtubki imesid. Ka ettevõtmistes,» lausus Illimar Toom. Toom muutis alates 1995. aastast tegutsenud Toom Tekstiil AS-i Põhja-Euroopa juhtivaks kodutekstiili ja madratsite tootjaks. Viljandi Grand Hotel muutus Toomi kätes Viljandi esimeseks ärikülaliste vastuvõtmiseks sobilikuks majutusasutuseks.

Kirgliku hokimängijana algatas Toom Viljandi jäähalli püstitamise, millest kujunes kohaliku spordielu olulisimaid maamärke, mis pakub sportimisvõimalusi ka energilistele noortele.

2019. aastal sai ettevõtluse elutöö preemia pikaaegne õmblusvabriku Sangar omanik Jüri Kraft, kes nüüdseks on oma äri edasi andnud järgmisele põlvkonnale. Elutöö preemia üle otsustas žürii, kuhu kuuluvad Aavo Kokk (Catella Corporate Finance OÜ), Kaidi Ruusalepp (Funderbeam OÜ), Marika Priske (Sotsiaalministeerium), Meelis Atonen (Tavid AS), Reet Roos (Inspired Universal McCann OÜ) ja Viljar Arakas (EFTEN Capital AS) ning  Tõnis Kaasik (Ecometal AS, EY Eesti Aasta Ettevõtja 2019). EY Eesti Aasta Ettevõtja konkursi koostööpartnerid on Lexus, LHV, Creditinfo ja Postimees Grupp.

Eelmised ettevõtja elutööpreemia laureaadid

Jüri Kraft Sangar AS-ist (2019)

Enn Kunila NG Investeeringud OÜ-st (2018)

Mati Vetevool M.V.Woolist (2017)

Tiit Vähi Molycorp Silmet AS-ist (2015)

 Enn Meri OÜ-st Merinvest (2014)

Madis Habakuk Estonian Business Schoolist (2013)

Endel Palla AS-ist Harju Elekter (2012) 

Raul-Roman Tavast Roman Tavast OÜ-st (2011)

Ülo Pärnits Ülemiste City AS-ist (2010)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles