Koroonapäevik. Ööpäev tõi Eestis seitse uut nakatunut, Viljandimaal olukord endine (1)

Sakala
Copy
Covid-19 proovi võtmine testimispunktis.
Covid-19 proovi võtmine testimispunktis. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

12. märtsi õhtul kuulutas valitsus Eestisse jõudnud koroonaviiruse pandeemia tõttu välja eriolukorra. Viljandimaal on tuvastatud 23 uude koroonaviirusesse nakatunut. Olukord meie maakonnas on juba mitmeid nädalaid muutumatuna püsinud.

Terviseamet andis teada, et viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1044 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest seitse ehk 0,7 protsenti osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandusid viis positiivset testi tulemust Harjumaale (neist kolm Tallinna) ja kaks Pärnumaale.

Viljandimaal uusi nakatunuid ei leitud ning maakonna kinnitatud nakatumisjuhtumite arv püsib 23 peal.

12. mai hommikul vajas Eestis kroonviiruse tõttu haiglaravi 48 inimest, neist viis oli juhitaval hingamisel. Haiglast on koju saadetud 280 inimest, lõpetatud on 289 haigusjuhtumit.

Tervenenud on 1275 inimest. Neist 777 haigusjuhtum on lõpetatud (60,9%). 498 inimese puhul (39,1%) on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 61 inimese elu.

Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata siit.  

Sakala koroonapäevik koondab tähtsad teemakohased uudised. Ligipääs kõigile tervisega seotud ja elukorraldust puudutavatele lugudele on tasuta.

Sakala ootab vihjeid, mis aitavad teemat paremini avada.
 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles