Ehitus tuleb, sisu aga ei paista (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Mihkel Maripuu

VILJANDI LINNASÜDAME ümberkujundamine pole arhitektide esitatud töö seletuskirja järgi mitte ainult ehitamine, lammutamine, haljastamine, sillutamine ning tänavate kitsamaks ja laiemaks tegemine, vaid eesmärk peaks olema linna aktiivsemaks muutmine. See on võimalik ainult tegevuste kaudu, paraku on arendajal ehk linnal praegu plaan üksnes ehitamiseks.

Kuu aega tagasi kirjutasin arvamusloo (vaata: «Kas tühi Vabaduse plats teeb linna rõõmsaks?», 4. veebruar) Vabaduse platsi ümberkujundamisest ning oma rumalusest keskendusin liiga palju parkimisprobleemile. Nii tekkis lugejal tunne, nagu ma muretseksin eeskätt parkimiskohtade pärast linnas. Ei muretse. Tahtsin ainult öelda, et turistile sedavõrd heas kohas asuval tasuta parklal võib linna konkurentsivõime tugevdamisel olla märksa suurem roll kui lihtsalt tühjal platsil.

Aga see plats ei ole mõeldud tühjaks jääma. Arhitektide seletuskirja järgi peaks asi olema lausa vastupidi. Regulaarsed näitused, kontserdid ja välikino on need tegevused, mida nad on oma töös korduvalt kirjeldanud. Kunstikeskus, kohvik ja infopunkt on ehitused, mida linn peaks lisaks uuele platsile rajama. Kindlasti ka vabadussõja mälestusmärk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles