Ministeerium ootab auhinna kandidaate

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeerium
Haridus- ja teadusministeerium Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusministeerium ootab Wiedemanni keeleauhinna, aasta keeleteo ja parima eestikeelse kõrgkooliõpiku võistlusele kandidaate.

Wiedemanni keeleauhinna määramiseks saab ettepanekuid teha tuleva nädala esmaspäevani, teatas BNS-ile haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

Neid võivad esitada eesti keele ja kultuuriga tegelevad juriidilised isikud ja keeleauhinna senised laureaadid. Auhind antakse kätte 24. veebruaril Tallinnas.

Möödunud aastal sai Wiedemanni keeleauhinna Tiit-Rein Viitso (pildil). Esimest korda anti see välja 1989. aastal ning alates 2004. aastast on see riiklik.

22. jaanuarini saab kandidaate esitada lõppenud aasta keeleteo auhinna võistlusele.

Pärast seda valib emakeele seltsi juhatus välja need, kelle hulgast taasiseseisvumisjärgsed haridus- ja teadusministrid selgitavad peaauhinna saaja. 7. märtsini kestval avalikul hääletamisel tehakse kindlaks ka rahvaauhinna pälvija.

Laureaadid kuulutatakse välja 14. märtsil Haapsalus. Läinud aastal tehtu eest said nii pea- kui rahvaauhinna mittetulundusühing Jumalalaegas ja Eesti hoiuraamatukogu pimedate raamatukogu osakonna töörühm, kelle ühistööna valmis pimedate tehniliste abivahendite eestikeelne hääljuhendamine.

Teist korda on välja kuulutatud parima eestikeelse kõrgkooliõpiku võistlus. Ettepanekute tähtaeg on 19. jaanuar. Auhinna saaja määrab riikliku eestikeelsete kõrgkooliõpikute programmi juhtkomitee ettepanekul haridus- ja teadusminister ning auhind antakse kätte 15. märtsil Tallinnas teaduste akadeemia saalis.

Läinud aastal said auhinna Ain Raali «Farmakognoosia» ning Aleksander Elango, Endel Laulu, Allan Liimi ja Väino Sirgi «Eesti kooli ajalugu, 2. köide», mille on toimetanud Veronika Varik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles