​Norras puhkusel viibiv linnapea: oleme valmis reageerima tunniga

Eget Velleste
, reporter
Copy
Viljandi linnapea Madis Timpson
Viljandi linnapea Madis Timpson Foto: Elmo Riig

Viljandi gümnaasiumis tekkis täna esimene koroonaviiruse kahtlus, seetõttu läks kool kuni nädala lõpuni üle e-õppele. Selle kohta, milline on linna tegevuskava nakkuskahtluste või nakatunute tekkimisel, räägib praegu puhkusel viibiv Viljandi linnapea Madis Timpson.

Milline on linnavalitsuse valmisolek, kui mõnes linna haldusalas olevas asutuses peaks esinema viiruskahtlus või nakatunu?

Me jälgime olukorda iga päev operatiivselt ning oleme valmis kohe reageerima. Siin suurt bürokraatiat ei ole ning kui kahtlus tekib, siis tunni või vähemaga suudaksime selle (nakkuskahtlusega – toimetus) asutuse kinni panna.

Kas linnal on nakkusjuhtumiteks konkreetne tegevuskava valmis mõeldud?

Elukogemus näitab, et tuleb valmis olla. Loomulikult on meil läbi mõeldud must, keskmine ja leebem stsenaarium ning Viljandi on valmis reageerima nii nagu Võru. Teistmoodi ei kujutakski ette. Arvan, et Võru linnapeana oleksin käitunud samamoodi.

Kuidas on koroonaviirus linnavalitsemist mõjutanud?

Iga uus päev toob uut infot ning homme hommikul koguneb linnavalitsuse erakorraline istung. Praegu on linnavalitsuses tehtud otsus, et võimalikult paljud töötavad kodus. Linnavalitsuse uksed lukus ei ole ning elu seisma ei ole jäänud, aga praegu tundub mõistlik kodus töötada.

Kuidas on viirus teie elu mõjutanud?

On puhkuste hooaeg ning ma tulin pühapäeval perega Norra suusareisile. Kui ma selle nädala lõpus tagasi tulen, siis kavatsen lasta end testida ning teen kaks nädalat kodust kaugtööd. Üldiselt on toimuv oma jälje jätnud, praegu võiksin suusatada, aga olen viimased kaks tundi linnavalitsuse inimestega telefoni otsas rääkinud. Linnapea ei puhkagi kunagi.

Milline on teie soovitus Viljandi inimestele?

Tuleb toimuvat võtta terve mõistusega. Pesta seebiga käsi ja vältida rahvarohkeid kohti, näiteks mitte käia iga päev poes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles