Apteegireform ei näita praeguse seisuga Viljandimaal muutusi

Alice Lokk
, reporter
Copy
1. aprillil jõustub apteegireform. Praeguse sesiuga jätkab Viljandis tööd kaks apteeki.
1. aprillil jõustub apteegireform. Praeguse sesiuga jätkab Viljandis tööd kaks apteeki. Foto: Marko Saarm

Kolme nädala pärast jõustub apteegireform. Ravimiameti andmetel pole Viljandimaal apteekide seis oluliselt muutunud.

Seaduse järgi peavad apteegid viima end uute nõuetega kooskõlla 1. aprilliks. Praeguse seisuga jätkab Viljandi linnas kaks apteeki: Viljandi Maksimarketi apteek ja Kantremaa apteek. Viljandis ei vasta nõuetele kuus apteeki.

Ravimiameti kaardi järgi on Viljandimaal nõuetele vastavaid apteeke kaheksa ning nõuetele ei vasta kümme.

Tänase seisuga ei ole ettevõtjad ametlikult teada andnud, kas jätkavad apteegiteenuse osutamisega Jämejala külas, Kõpus, Mustlas ja Võhmas. 

Apteegireformi nõuetega vastavusse viimiseks ja uute apteekide avamiseks on ravimiametis menetluses 59 taotlust. Ravimiameti kommunikatsioonijuhi Kristi Sarapi sõnul ei ole nende seas Viljandimaa apteekide taotlusi, kuid aega veel on ning neid saab teha ka pärast 1. aprilli. Tema kinnitusel on ravimiametil siiski teada, et kõik neli eelmainitud apteeki tegevust ka jätkavad, kuid pole veel taotlust esitanud. "Meile on teada, et nad tahavad jätkata. Loodame siiralt, et asjad tehakse kolme nädala jooksul korda ja me ei pea muretsema, et midagi juhtub," ütles Sarap.

Ravimiameti andmetel vastab nõuetele ja saab 1. aprillil Eestis jätkata 194 apteeki. Nõuetele mittevastavaid apteeke on 300. Proviisorosalusega 223 apteegist ei vasta täielikult uutele nõuetele 29. Tänase seisuga on Eestis kokku 494 üldapteeki.

Ravimiamet on pressiteate vahendusel kinnitanud, et neile on teada piirkonnad, mis võiksid praeguse seisuga jääda 1. aprillist alates ilma apteegita. Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp on öelnud, et amet on ühendust võtnud kõigi apteekide tegevuslubade omanikega, kellel on vaja teha tegevusloas muudatusi, et need vastaksid uutele omandinõuetele. "Vajadusel võtame rakendusaja lähenemisel lahenduste otsimiseks ühendust ka kohalike omavalitsuste, rendileandjate ja proviisoritega, kes sooviksid seal kandis apteeki luua,“ sõnas Raudsepp. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles