Hilinemine kasvatas prügiarve kümnekordseks (1)

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Vana-Võidus elav kutsekooli õpetaja Alar Sarapuu on prügiveofirma käitumisest hämmingus ning ei ole oma sõnul tahtlikult ühtegi arvet tasumata jätnud.
Vana-Võidus elav kutsekooli õpetaja Alar Sarapuu on prügiveofirma käitumisest hämmingus ning ei ole oma sõnul tahtlikult ühtegi arvet tasumata jätnud. Foto: Elmo Riig

Kui prügiarve tuleb harva ja on üsna väike, kipub maksmine meelest minema. Niisuguse eksimuse tõttu võib aga arve paisuda ja inimene sattuda võlglaste nimekirja, kust niisama lihtsalt ei pääse. Just nii juhtus Vana-Võidu elanikul Alar Sarapuul.

«Probleem oli selles, et olin unustanud maksmata novembris tulnud arve, mille tähtaeg oli 20. detsember,» rääkis 70-aastane Alar Sarapuu. Et prügiveofirma väljastab arveid iga kahe kuu tagant, tuli uus arve veebruaris ning selle tasus Sarapuu õigel ajal koos viivistega. Samal päeval sai ta aga inkassofirmalt võlateatise arvest kümme korda suurema summaga.

Vana-Võidus koos elukaaslasega elav Sarapuu haldab viie korteriga kortermaja. Maja teised korterid on tühjaks jäänud ning seega vastutab ta kommunaalteenuste tasumise eest ise. Prügiveoarved saadetakse korteriühistule iga kahe kuu tagant ning summad on üsna väikesed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles