Ugalas algasid põnevusloo «Neli rüütlit» proovid

Sakala
Copy

Aprillis jõuab Ugalas lavale Tanel Jonase debüütlavastus teatri loomingulise juhina ning äsja algasid selle proovid.

Nagu teatas Ugala teatri turunduse ja avalike suhete juht Mari Nurk, teevad inglise kirjaniku Paul Webbi teose «Neli rüütlit» põhjal valmivas lavaloos kaasa Triinu Meriste, Janek Vadi, Ringo Ramul, Tarvo Vridolin, Tanel Ingi ja Peeter Jürgens.

Lavastaja Tanel Jonas ütles pressiteate vahendusel, et see pingeline ja teravate pööretega näidend pidi kunagi saama tema esimeseks lavastuseks, kuid eri põhjustel asendus see teiste lugudega. «Aastate jooksul olen ma millegipärast ikka ja jälle selle teksti peale mõtelnud. Nüüd, uue tee alguses Ugalas, sobitusid kõik klotsid ühtäkki paika. Tundus väga sobilik selle näidendi juurde tagasi tulla ning jutustada ustavusest, armastusest ja lunastuse võimalikkusest.»

Lavastuses on neli tarka ja mõjukat meest, kes saatsid korda teo, mis pidi nad tõstma taevastesse kõrgustesse. Nad tapsid peapiiskop Thomas Becketi. Teole järgnenud reaktsioonid ja hukkamõist saavutasid sellised mõõtmed, et mehed pidid põgenema. Ennast varjates olid nad sunnitud vahtima kolkakindluse müüre, nälgima, külmetama ning kannatama üksteise järjest piinarikkamaks muutuvat seltskonda. Pingeid kruvisid juurde öösiti saabuvad kummalised külalised ning kindluses elutsev kaunis, ent kättesaamatu naine.

Lavastuse kunstnik on Fey Piir, muusikaline kujundaja Peeter Konovalov ja valguskujunduse loob Mari-Riin Paavo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles