Valel on lühikesed jalad (3)

Peeter Rahnel
, riigikogu ja Mulgi vallavolikogu liige Keskerakond
Copy
VILJANDI, EESTI,08MAY19
Mulgi volikogu istung Mõisakülas. Pidil Peeter Rahnel.
ELMO RIIG/Sakala.
VILJANDI, EESTI,08MAY19 Mulgi volikogu istung Mõisakülas. Pidil Peeter Rahnel. ELMO RIIG/Sakala. Foto: Elmo Riig

MIND AJENDAS arvutiklahve kasutama Eesti 200 Viljandi- ja Järvamaa koordinaatori Marju Mägeri kirjutis «Tulevik tuleb» 28. veebruari Sakalas ja Postimehe digiversioonis.

«Valija ootab väärikust ja usaldusväärsust. /…/ rahva tarkust ei tohi alahinnata ega ka populistlikult ära kasutada,» kirjutab Mäger ning kallab lugeja üle populismi, pooltõdede ja valedega.

Mäger toob välja, et on rahvaga kohtumas käinud paljudes Eesti piirkondades, sealhulgas Viljandimaal, ning inimesed on tõstatanud hulga probleeme ja puudusi. Need on tema sõnul haldusterritoriaalse reformi, haridus-, tervishoiu- ja transpordiprobleemid, mis vajavad lahendamist.

Ei hakka kirjutise teksti lause-lauselt analüüsima, ent haldusterritoriaalset reformi ja hariduskorraldust puudutav osa on üldsõnaline ja lahmivalt negatiivne. Toon täpsemalt välja ainult kaks teemat, mis puudutavad Mägeri koduvalda, Mulgi valda.

Mäger: «Abja-Paluojalt Viljandisse jõuab hommikune buss siis, kui gümnaasiumis on tunnid juba alanud.»

Tpilet.ee andmetel alustab liini number 49 buss Abja-Paluojalt sõitu Viljandisse kell 6.35 ja jõuab Sultsi kaudu Viljandi bussijaama kell 7.25. Liini number 51 buss alustab Abja-Paluojalt sõitu kell 6.40 ning jõuab üle Uue-Kariste ja Heimtali Viljandisse kell 7.33.

Mäger: «Abja-Paluojal avati uhke tervisekeskus, mis seisab praegu pooltühjana ja selle ülalpidamine on vallale suur probleem. Maja on, inimesi ehk perearste ei ole.»

KÄISIN REEDE, 28. veebruari õhtu eel Abja-Paluoja tervisekeskuses. Seal töötavad endiselt kolm perearsti ja vajaliku kvalifikatsiooniga pereõed, kes aina oma teadmisi täiendavad. Tervisekeskuses töötavad endiselt nõuetekohase koormusega kliiniline logopeed, füsioterapeut, kliiniline psühholoog, koduõde ja ämmaemand. Tervisekeskuse majas on valla väljaehitatud ruumides sihtasutuse Abja Haigla õendusabi osakond, mille tegevust rahastab haigekassa, sihtasutuse Tartu Kiirabi Abja-Paluoja kiirabibrigaad ning Dentes Hambaravi kabinet. Tervisekeskuse rahastamine on kaetud lepingutega ega ole vallale suur probleem.

«KOHALIKE OMAVALITSUSTE esinduskogud vajavad värskeid tuuli ja ideid, mida Eesti 200 kindlasti pakub. Tulevik on ju möödapääsmatu ja rahva tarkust ei tohi alahinnata,» kirjutab Marju Mäger. Lisaksin siia, et rahva tarkust ei tohi tõesti alahinnata. Valedega ja oma kodukoha mittetundmisega antud avalöök on lihtsalt hale.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles