Kriminaalpolitseinikud tulevad Ugalasse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunevad Viljandisse Eesti kriminaalpolitseinikud, et pidada Ugala teatris konverentsi «Kriminaalpolitsei roll riigi julgeoleku tagamisel» ning jagada teenetemedaleid politseinikele ja koostööpartneritele.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal Raigo Haabu ütles, et konverentsi teemat valides võeti arvesse, et kriminaalpolitsei peab suutma pidevalt kohaneda ühiskonnas asetleidvate muutustega.

«Elame paljuski ennustamatute ohtudega maailmas. Teadus- ja tehnikasaavutused, mida luues mõeldi meie elu hõlbustamisele, võivad ühel hetkel meie vastu pöörduda,» selgitas ta. Ta tõi näiteks New Yorgi kaksiktornide ründamise 2001. aastal ja üha suuremaid mõõtmeid võtva internetikuritegevuse.

Konverentsil teevad ettekande KAPO peadirektori asetäitja Eerik Heldna, Tartu ülikooli professor Marju Lauristin, politsei- ja piirivalveameti keskkriminaalpolitsei kriminaalluure juhtiv­ametnik Märt Palo ja Tartu kriminaaltalituse juht Ain Balder.

Konverentsi avab siseminister Ken-Marti Vaheri tervituskõne. Sellele järgnevad politsei- ja piirivalveameti peadirektori Raivo Küüdi tervitus ning peadirektori asetäitja Raigo Haabu sõnavõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles