Viljandist umbes kolme kilomeetri kaugusel asuvalt Laidu ristmikult olen ma kolmes suunas sõitnud lugematu arv kordi, kuid ainult ühe korra elus olen ma sealt keeranud pisikesele võssa viivale metsateele. See juhtus täpselt 20 aastat tagasi, mil ma otsisin koos fotograaf Elmo Riigiga teed kohta, kus politsei oli väidetavalt jõudnud vendade Voitkade jälile.

Oli 2000. aasta 29. veebruar. Sakala toimetuses käis ennelõunane rutiinne toimetamine, kui äkki jõudis kohale teade, et kuskil Ekseko kandis olevat politsei jõudnud vendade Voitkade jälile. Minutitki kaotamata istusime fotograafiga toimetuse väikebussi ning asusime teele. Aga esialgu teadmata suunas, sest mõiste «Ekseko kant» tähendab kümneid ruutkilomeetreid üsna tühja ala.

Keegi olevat kusagil näinud suurelt Laidu ristmikult võsa vahele pööravat kiirabi. Jäljed sündmuskohal kinnitasid, et üks auto on sealt hiljaaegu tõesti läinud. Pisikest rada mööda jõudsime lõpuks kruusateele Viiratsist mõne kilomeetri kaugusel, kus keset teed seisis politseiauto.

Kommentaarid (1)
Copy