Diora Kähr – aastapäevakontserdi väike väsimatu ja veidi vallatu Käolaps

Triin Loide
, reporter
Copy
Diora Kähri kavala pilgu taga peidab ennast raugematu energiaga väike näitleja, kes on justkui sündinud lavalaudadele.
Diora Kähri kavala pilgu taga peidab ennast raugematu energiaga väike näitleja, kes on justkui sündinud lavalaudadele. Foto: Kristi Markov

Presidendi vastuvõtul Ugala teatris oli kontserdil «Igal linnul on oma laul» esinejate pesamuna ja vaieldamatu väike staar kõigest nelja-aastane Diora Kähr, kes astus linnuteemalises kavas üles nukra, aga armsa väikese Käolapsena. See polnud sugugi Diora lavadebüüt. Pisike näitleja on mänginud Ugala lavalaudadel ka John Carney mängufilmil põhinevas muusikalis «Once» («Ükskord»).

Ugala teatri inspitsient Kiiri Tamm meenutab, et Diora osalemine muusikalis «Once» polnud tegelikult algusest peale kavas, aga ta tuli täiskasvanutele nende hädahetkel appi. «Ta liitus meiega siis, kui Ott Aardami tütar rollist loobus. Diora oli kohe nõus. Ta oli väga julge ja nagu loodud lavale,» meenutab Tamm, kes aga jääb endale iseloomulikult tagasihoidlikuks ja suunab mind leebelt, aga rangelt edasi Diora kolleegide juurde.

«Oi, kui tore!» rõõmustab Ugala näitleja Laura Kalle, kui kuuleb, et Sakala teeb Käolapsest persoonilugu. Diora kutsub Laura Kallet mänguemaks, sest muusikalis «Once» on ta Diora tegelaskuju ema. Aastapäeva kontserdil laskis Laura Kalle aga oma häälel heliseda Ööbikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles