Anu Ennok ei kahetse, et loobus piiritagustest pakkumistest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlanna Anu Ennok tunnistati eelmisel hooajal Eesti parimaks võrkpalluriks.
Viljandlanna Anu Ennok tunnistati eelmisel hooajal Eesti parimaks võrkpalluriks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ja Soome võrkpalli ühisliiga tulemuslikumate mängijate sekka kuuluv Anu Ennok võttis detsembris tervise kosutamiseks aja maha. Eeloleval reedel astub sportlane, kelle alaliit tunnistas mullu Eesti parimaks noormängijaks, kodupubliku ees taas väljakule.

19-aastane Anu Ennok oli eelmisel hooajal Viljandi spordikooli U-20 võistkonna ja Viljandi Metalli naiskonna liidreid ning korjas riigi noorte ja täiskasvanute tiitlivõistlustel kõik säravamad auhinnad. Neiu tunnistas, et seljavalu on hakanud pärast kolmenädalast puhkust ja ravivõimlemist taanduma. «Võib-olla on koormused olnud tõepoolest veidi suured,» arutles võrkpallur, kellel valu pole võimaldanud viimasel ajal säravaimat mängu näidata.

Viimasel kahel Soomes peetud kohtumisel Anu Ennok kaasa ei teinud, ent eelseisvates mängudes on jälle väljakul. Reedel ja laupäeval võõrustab Viljandi Metall kodupubliku ees Pieksamäki ja Kangasala naiskonda.

Mullu Audentese spordigümnaasiumi lõpetanud Anu Ennok kaalus suvel mitut pakkumist, sealhulgas ka piiri tagant tulnuid, kuid otsustas jääda Viljandi naiskonna koosseisu.

«Pakkumisi oli Rootsist ja Tšehhist, kuid päris meelepärast nende seas polnud,» lausus ta. Gümnaasiumi edukalt lõpetanud Viljandi päritolu ründajale pakuti spordistipendiumi Ühendriikidestki, kuid ookeani taha sõitmist ta enda jutu järgi õieti ei kaalunudki. «Mind sinna võrkpalli mängima eriti ei tõmba,» sõnas ta.

Sportlane nimetas välislepingutest loobumise üheks põhjuseks sedagi, et tänavu liitus kaks Eesti esivõistkonda Soome naiste meistrisarjaga. «Viljandisse jäämine oli õige otsus: oleme saanud ühisliigas tugevaid kohtumisi, mis võimaldasid end proovile panna ja tõestada,» kõneles mullu kodumaal tosina parema naisvõrkpalluri sekka arvatud Anu Ennok.

Soome klubidega peetud mängud on olnud võrkpallurile põnevad ja atraktiivsed. Pealegi on viljandlannadel läinud seni ühisliigas väga kenasti. Sõltumata kolme eelseisva kohtumise tulemusest, on Viljandi Metall Eesti parima võistkonnana taganud endale koha jaanuari lõpul ühisliiga kuue tugevama vahel peetava finaalturniiri poolfinaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles