Viljandi haigla hakkab eakaid õpetama

Sakala
Copy
Viljandi haigla kogukonnateenuste juht Triinu Rõigas näitab kolleegi peal sidumiskunsti.
Viljandi haigla kogukonnateenuste juht Triinu Rõigas näitab kolleegi peal sidumiskunsti. Foto: Viljandi haigla

26. veebruarist alustab Viljandi haigla üle maakonna esmaabikoolituste sarja, milles on oodatud osalema kõik huvilised, kuid eeskätt on koolitus kokku pandud eakaid silmas pidades. Üritus on tasuta.

Haigla kogukonnateenuste juht Triinu Rõigas ütles pressiteate vahendusel, et kolmetunnine koolitus koosneb kahest osast, teooriast ja praktikast. Loengul räägitakse, kuidas õnnetusest teada anda ja olukorda hinnata, õpetatakse üldlevinud haigusseisundite äratundmist ning esmaabi nende korral. Praktikas saab igaüks kätt proovida elustamises ja sidumises. 

«Võtame koolitusel läbi ka koduõnnetused: kukkumised, põletused, lõike- ja torkehaavad,» lausus Rõigas, kes on erialalt õde. «Samuti räägime putukahammustustest ning võõrkehadest eri kehapiirkondades nagu silmas, kõrvas ja ninas. Anname nõu, mida tähele panna ja kuidas õnnetusi ära hoida.»

Esimesel poolaastal on kavas viis koolitust: Abja-Paluojal, Mõisakülas, Uusnas, Olustveres, Viljandis ja Uue-Karistes. Esimene koolitus algab 26. veebruaril kell 9 Abja päevakeskuses ja teine samal päeval kell 13 Mõisaküla rahvamajas.

«Initsiatiiv koolitusteks tuli Viljandi pensionäride liidult. Käisime mullu oktoobris eakate päeva tähistamisel Viljandi linnastaadionil, kus rääkisime abivahenditest ja turvalisusest liikluses,» märkis Rõigas. «Seejärel pöördus pensionäride liidu juht Jaak Värnik minu poole palvega esmaabikoolituste korraldamiseks.»

Märtsis ja aprillis viib doktor Katrin Kaarma eakatele läbi ka kolm depressioonikoolitust, mis on Uusnas, Abja-Paluojal ja Mõisakülas.

Sügisperioodil lisandub viis esmaabikoolitust: Karksi-Nuias, Kolga-Jaanis, Võhmas, Tänassilmas ja Mustlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles