Viljandi külaliste arv jätkab kasvamist

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi järv on endiselt üks kohalikke turismimagneteid.
 
Viljandi järv on endiselt üks kohalikke turismimagneteid.  Foto: Gerthrud Grents

Viljandi majutusasutuste külastatavus on juba mitmendat aastat tõusuteel. Möödunud aastal kasvas ööbijate arv aasta varasemaga võrreldes rohkem kui kümme protsenti.

Statistikaameti andmetel ööbis mullu Viljandi hotellides ja võõrastemajades 35 434 inimest, kes veetsid siin kokku 68 145 ööd. Aasta varasemaga võrreldes on kasvanud nii kodumaiste kui ka välismaalt pärit külaliste arv, vastavalt 7 ja 13 protsenti. Paranenud on ka tubade täitumus, mis 2018. aastal oli keskmiselt 35 ja mullu 39 protsenti.

Viljandi linnavalitsus annab pressiteate vahendusel teada, et linn on terve maakonna turismisektori arenguvedur. Kui 2015. aastal moodustasid Viljandis veedetud ööd 56 protsenti kogu maakonna ööbimistest, siis mullu veedeti linna majutusasutustes 68 protsenti öödest. 

Viie aasta taguse ajaga võrreldes on kasvanud majutusettevõtetes veedetud ööde arv ühe külalise kohta. Kui 2015. aastal veetis üks inimene Viljandis keskmiselt 1,62 ööd, siis 2019. aastal jäädi peatuma keskmiselt 1,92 ööks.

Linnapea Madis Timpson avaldas külaliste hulga suurenemise üle heameelt ja nentis, et selline areng saab toimuda ainult hotellide, kultuuriasutuste ja linna heas koostöös. 

"Näeme, et kõige suurema külastajate arvuga kuu on juuli. Seda võib põhjendada pärimusmuusika festivaliga," rääkis linnapea. "Samas ei jää teised suvekuud kaugele maha, mis annab tunnistust, et Viljandi on ka väljaspool folki populaarne suvituskoht. Sügisest kevadeni meelitab külalisi Ugala teater, mis, nagu teame, on viimastel aastatel korduvalt vaatajarekordeid purustanud. Kindlasti on linna puhkemajandusse uusi tuuli toonud Park hotelli avamine." 

Timpsoni sõnul on linnavalitsus omalt poolt tegutsenud selle nimel, et kõiki neid võimalusi reklaamida ja Viljandit kui reisisihtkohta turundada. Linapea lisas, et lähiaastatel tehakse linna turismitaristusse mitu suurt investeeringut. 

"Juba on alanud Viljandi mõisa kohandamine butiikhotelliks. Peagi algab spaahotelli rajamine järve äärde. Need kaks arendust toovad meie puhkemajandusse juurde miljoneid eurosid ja ma olen kindel, et investeeringuid lisandub lähiaastatel veel," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles