Mustlas on homme veekatkestus

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Et ilmad on soojad, tehakse Mustlas torutöid ka talvisel ajal.
Et ilmad on soojad, tehakse Mustlas torutöid ka talvisel ajal. Foto: Elmo Riig

Homme ootab Mustla elanikke ees veekatkestus, mis on tingitud kohaliku veetöötlusjaama rekonstrueerimistöödest.

Töid tegeva Ramsi VK juhatuse liikme Steve Võsu sõnul on veekatkestus paratamatu ning klientidele anti sellest teada eelmisel nädalal. "Vesi pannakse kinni, sest veetöötlusjaama vanad seadmed tuleb lahti ühendada. Nagu elektriliinidel ei saa töid teha, kui elekter on sees."

Võsu nentis, et katkestus kestab tõenäoliselt kogu päeva, siiski avaldas ta lootust, et asi saadakse korda kiiremini. Tema sõnul võib veekatkestusi Mustlas käivate ehitustööde tõttu ette tulla ka tulevikus, kuid midagi täpsemat ta öelda ei osanud. Veekatkestusest on mõjutatud Mustla elanikud, kelle majapidamine on ühendatud ühisveevärgiga.

Viljandi valla koduleht annab teada, et 6. veebruaril ei toimu veekatkestuse tõttu õppetööd Tarvastu gümnaasiumis ning muusika- ja kunstikoolis ning õpilastel on e-õppepäev.

Tarvastu gümnaasiumi direktor Ene Savi rääkis, et neile anti veekatkestusest teada eelmisel nädalal ning seejärel otsustati teha e-õppepäev. "Veekatkestus tähendab, et me ei saa lapsi toitlustada ja me ei saa kasutada tualettruume. Neljapäeva õhtul tuli see teade, nii et me tõepoolest hakkasime kiiresti infot andma, et lapsevanemad jõuaksid selle päeva enda jaoks ära korraldada."

Sakala kirjutas jaanuari lõpul, et Mustlas leiavad sel talvel aset ulatuslikud vee- ja kanalisatsioonitööd, mille käigus vahetatakse välja Mustla aleviku 40-aastane veetorustik. Torutöid alustati oktoobris ja plaani kohaselt peaks kõik valmis saama augustis. Steve Võsu rääkis toona, et Mustlasse paigaldatakse kokku 7290 meetri jagu veetorusid, 7619 meetri pikkuselt kanalisatsioonitorusid ning 378 meetrit sademeveetorusid. Lisaks rajatakse neli reoveekanalisatsioonipumplat ning rekonstrueeritakse veetöötlusjaam, millel vahetatakse välja kogu sisustus ehk seadmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles