Ootamatu tunnustus tõi teenekaima näitleja silmisse pisarad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Peeter Jürgens on 80-aastasena laval ning näitleb seni, kuni jalad kannavad.
Peeter Jürgens on 80-aastasena laval ning näitleb seni, kuni jalad kannavad. Foto: Elmo Riig

Ugala teater tegi teisipäeva lõuna ajal oma raudvarale Peeter Jürgensile üllatusõnnitluse, sest ta saab presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi. See tõi vanameistri silmisse heldimuspisarad.

"Üllatus on väga suur. See on ootamatu, ise lugesin hetk tagasi teenetemärgi saajate nimekirjast," kõneles Peeter Jürgens veel varem, ennelõunal Sakalale. "See on mu senise elu suurim tunnustus. Eks tegelikult ole viimane tunnustus alati suurim, isegi kui ta oleks väike."

1965. aastal Ugalasse näitlejaks tulnud Jürgens on seniajani rivis ja talle jagub peaosasid. ""Meistrite liiga", mis on praegu kavas ja kirjutati spetsiaalselt mulle ja Luule Komissarovile, on olnud väga menukas. Mullu mängisime seda 40 korral," lausus 80-aastane näitleja. "Õnneks mul tööd jagub ning naudin seda täiel rinnal. Kavatsen näitleja olla seni, kuni jalad kannavad ning tunnen rõõmu. Vanade meeste rolle teatritükkides muidugi ülemäära ei ole. Vahel, kui on mingi tervisehäda, siis ehmatan ära, seejärel vaatan numbrit passis, see rahustab maha ja elu läheb kenasti edasi," rääkis ta naerdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles